Indenfor i boghandel

Inspiration til handling

Bøger

Vi nærer en stor passion for det felt, vi arbejder med. Det kommer ikke alene til udtryk i vores daglige arbejde med vores kunder. Vi udgiver således også bøger på anerkendte forlag, hvor vores ambition er at formidle på nye måder og altid have et stift blik rettet mod praksis.    Det er indtil videre blevet til nedenstående, og flere er på vej.

UVIS - Ledelse mellem kaos og kontrol

UVIS - Ledelse mellem kaos og kontrol

August 2021, Dansk Psykologisk Forlag,

Hvad gør man, når det uvisse ikke kan sættes på formel og regnes ud? Hvordan tager man uvisheden på sig og slipper trangen til altid at være i kontrol?

Tag med bogens forfattere ind i kompleksitetens skygger, når de assisteret af internationalt anerkendte  forskere demonstrerer, hvordan ledere kan lære at navigere i en stadigt mere foranderlig verden. Undervejs udfoldes både teorier om kompleksitet og en række konkrete metoder til at udvikle en fleksibel ledelsespraksis, der i højere grad matcher kompleksiteten. 

UVIS er ikke en traditionel ledelsesbog. Den udfordrer læseren med sin form ved at trække på film, litteratur, filosofi, musik samt performance- og billedkunst i en søgen efter supplerende tilgange til at forstå og arbejde med ledelse. 

Bogen henvender sig til ledere, der ønsker at bevare handlekraften midt i uvisheden og skabe resultater i en uforudsigelig virkelighed, der aldrig står stille. 

Projektkompasset-forside

Projektkompasset - Projektledelse i en foranderlig verden

November 2019, Samfundslitteratur

Projektkompasset tager udgangspunkt i kompleksitetsvidenskaben og i en grundlæggende forståelse af, at kompleksiteten ikke er noget, der skal regnes ud eller reduceres. Den er et vilkår, man skal  være i stand til at navigere i og forstå som en dynamik, der er med til at skabe resultater.

Hvis vi skal gennem den berygtede parisiske rundkørsel rundt om Triumfbuen, finder vi ikke vejen ved at planlægge den på forhånd. Vejen opstår gradvist, ved at man kører ind i dynaikken, årvågent prøver sig frem og skaber udfald i tæt interaktion med de andre i rundkørslen. Eller sagt på en anden måde: Vi accepterer uvisheden som præmis for at skabe resultater.

Samme forståelse og tilgang er yderst effektiv i projekter, hvor netop dynamikken og uvisheden er afgørende vilkår, der ikke blot kan reduceres væk. Projektkompasset skaber en ramme, der gør det muligt at agere i sådanne projekter.