LinkedIn

Podcast: Ledelse i forandringer, uvished og kompleksitet

Jeg var så heldig at blive inviteret til Region Sjællands nye podcast-serie “Ledelse i Region Sjælland”. I studiet forsøger jeg i fællesskab med oversygeplejerske Mikala Bak fra Distriktspsykiatrien – og moderator Lotte Lykkegaard Laursen – at belyse forskellige perspektiver på hvad det kræver at stå i et virvar af ofte uforudsigelige forandringer. Hvad kan man gøre som leder? Hvordan navigere i uvisheden? Og hvad gør det ved en?

Hvad er psykologisk fleksibilitet – og hvorfor skal lederen tilgå sin negative formåen?

I vores diskussion kommer vi bl.a. ind på begrebet “psykologisk fleksibilitet” fra vores bog “UVIS – ledelse mellem kaos og kontrol”. Et begreb som langt fra er færdigdefineret – hvis det nogensinde bliver det – men som grundlæggende omhandler evnen til at skifte mentalt gear alt afhængig af hvad situationen kræver. Et aspekt ved den psykologiske fleksibilitet er “negativ formåen”, som er evnen til at tolerere angst og forblive i en tilstand af usikkerhed for at tillade fremkomsten af nye tanker og forestillinger. Den negative formåen stiller skarpt på det de fleste af os har vanskeligt ved: At deltage på en ikke-forsvarsmæssig måde i forandringer, uden at blive overvældet af et stadigt større pres mod blot at reagere.

Pointen er at ledere i langt højere grad bliver nødt til at dyrke deres psykologiske fleksibilitet og negative formåen, hvis de skal kunne håndtere uvished og forandringer mere kompetent og effektfuldt.

Lyt med her

Her har du mulighed for at lytte til episoden i podcast-serien ”Ledelse i Region Sjælland”:

Modellerne og menneskene bag

Kompleksiteten i en organisation som Region Sjælland er høj, og som leder skal man kunne navigere i denne virkelighed præget af forandringer, uforudsigelighed og bevægelse. Under disse vilkår er det vanskeligt at analysere og planlægge, hvilket betyder, at man må finde nye metoder, tilgange og veje, i sær som leder.

I podcasten taler deltagerne om to modeller. Du kan orientere dig i modellerne nedenfor:

modellen psykologisk fleksibilitet

modellen cynefin framework

Kilde: UVIS: Ledelse mellem kaos og kontrol af Thomas Rosenberg og Jacob Christoffer Pedersen, Dansk Psykologisk Forlag.

På billedet vises de tre deltagere
Fra venstre ses Mikala Bak, Lotte Lykkegaard Laursen og Thomas Rosenberg

Medvirkende: Medvirkende: Thomas Rosenberg, Psykolog, forfatter og medstifter af Into the Grey og Mikala Bak, Oversygeplejerske, Psyk – SY – DP Bipolare Lidelser.

Vært: Facilitator og underviser på ledernetværk og ledelsesudviklingsforløb i Region Sjælland, Lotte Lykkegaard Laursen

Produktion: Ugli Fruit Productions

Tilrettelæggelse: Koncern HR Udvikling, Region Sjælland

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Flere blogindlæg

Kompleksitet
Jacob Christoffer Pedersen

Kompleksitet er ikke kompleks

Kompleksitet er blevet lidt af et buzzword. Noget som alle, der arbejder med bl.a.organisationsudvikling og ledelse i alle dets afskygninger, gerne skal skynde sig at

Læs mere »
Thomas Rosenberg

5 minutter

Når et radikalt anderledes perspektiv (måske) kan åbne op for noget nyt Jeg blev født fem minutter før min enæggede tvillingebror Esben. Det har skabt

Læs mere »